[./automn_index.html]
[mailto:info@hondjeuit.nl]
[./historie.html]
[./verhuur.html]
[./heilige_koe.html]
[./renovatie.html]
[./ons_huis.html]
[./route.html]
[./automn_index.html]
[http://www.tsjechie.nl]
[http://www.agoract.cz]
[http://www.pixum.nl/viewalbum/?id=1862177]
[Web Creator] [LMSOFT]
Home
Onze boerderij hebben wij in april 2001 van een oude boer gekocht. Daarmee is onze wens, namelijk het vinden van een heerlijke plek, waar we van de natuur, rust en cultuur tijdens ons verblijf in Tsjechië konden genieten, vervuld. Voor een indruk van Tsjechië klik hier.

De boer was toen inmiddels met zijn vrouw naar de middeleeuwse stad Domazlice, ongeveer 20 km van de boerderij, (zie www.agoract.cz en zoek naar Domazlice) verhuisd. Zij werden oud en konden het boerenbedrijf en boerderij zelf niet meer goed onderhouden. De inmiddels grote kinderen kwamen bij pa en ma alleen op vakantie en meehelpen op de boerderij zat er niet meer bij.
Het verkopen van de hoeve, die al eeuwen bij de zelfde familie in bezit was viel hen ook erg zwaar.

De oude boer en zijn schoondochter hebben veel tranen gelaten tijdens het overhandigen van de sleutels. Wij hebben van hen ook een uitgebreide rondleiding met vele geschiedenis verhalen , door het huis, de stallen en de boomgaard gekregen .

Zo hebben zij nog niet lang geleden een paar paarden en koeien in de stallen gehad en overal struinden de kippen. De enorm grote schuur zat vol met wintervoorraden hooi en hout en de boeren wagens stonden nog steeds zo ,om ze elk moment te kunnen gebruiken. De tijd is hier echt stil blijven staan.

Het kopen van de boeren hoeve