[./automn_index.html]
[mailto:info@hondjeuit.nl]
[./historie.html]
[./verhuur.html]
[./heilige_koe.html]
[./renovatie.html]
[./ons_huis.html]
[./route.html]
[./automn_index.html]
[http://www.pixum.nl/viewalbum/?id=1862177]
[Web Creator] [LMSOFT]
Renovatie
Voor alles wat wij binnen of buitenshuis uit willen voeren, moeten wij een vergunning van culturele zaken in Praag krijgen. Dat allemaal zorgt voor een hoop geregel en vertragingen. Maar dat hebben wij er graag voor over, omdat wij onze boeren hoeve gewoon van al dat herstel zien opbloeien.

Het is net als of het huis na al die eeuwen harde boerenarbeid van een goed pensioen is gaan genieten. Maanden opruiming heeft het ons gekost. Drie grote zolders en het woonhuis met de stallen moesten leeg. De enorme schuur in de tuin werd eerst opgeruimd voor wij besloten, dat het beter en veiliger zou zijn om haar toch af te laten breken.

Ook de fruitbomen in de boomgaard werden grondig gesnoeid. Wij kochten boeken over de bouwstijlen van de boeren hoeves in Tsjechiƫ (toen Habsburgse Rijk) uit de tijd van de Napoleon en gingen met een grote dosis enthousiasme aan de slag.


De renovatie in het kort

Sinds mei 2001 zijn we druk bezig met het renoveren van de boerderij. Omdat het een historisch object is, moeten wij aan strenge voorschriften voldoen. Zo moet de oorspronkelijke vorm van de daken, muren en het huis zelf behouden worden. Zelfs het model en de kleur van de dakpannen ,de ramen en van het pleisterwerk mag niet van de originele stijl uit de 18-de eeuw verschillen.