[./automn_index.html]
[mailto:info@hondjeuit.nl]
[./historie.html]
[./verhuur.html]
[./heilige_koe.html]
[./renovatie.html]
[./ons_huis.html]
[./route.html]
[./automn_index.html]
[./jozef_kamer.html]
[./maria_kamer.html]
[http://www.pixum.nl/viewalbum/?id=1862177]
[Web Creator] [LMSOFT]
Verhuur
Cermna nr. 73
De omgeving
Vanaf het jaar 2006 verhuren wij onze hoeve ook als recreatie object. De recreanten kunnen zo op een romantische manier van het Tsjechische platteland genieten en met het gebied Sumava, waar het gemoedelijk dorpje Cermna ligt, kennis maken.
De boerderij is op een unieke manier geheel in de "plattelandse" stijl gerestaureerd. Niet alleen de buitenkant, maar zeker ook de binnenkant van de hoeve doet je in vroegere tijden belanden. Het huis staat ook "vol" met spullen uit "oma's" tijd.

Zo hebben de paardenstallen een tweede leven gekregen en doen nu dienst als eetkamer en de keuken bevindt zich op de plaats waar men vroeger de varkens hield. De drie zolders werden geheel vernieuwd en twee daarvan functioneren nu als grote slaapruimtes en de derde is thans een speel/atelier zolder. Ze bieden allemaal een schitterend uitzicht over het landschap of op het dorpsplein.

Op de begane grond vindt men de boerenkeuken die van alle gemakken is voorzien, een ruime eetkamer met middeleeuwse uitstraling en houtkachel, de bijkeuken, die dienst doet als wasserette en een riante gastenbadkamer met drie douches en toilet. Met daarnaast een tweede seniorentoilet in de hal.

Verder nog een kleinere "ouders" slaapkamer genoemd de
Jozef kamer voorzien van een tweepersoonsbed. Ook is er nog een grotere slaapkamer, de Maria kamer, die ook hier met meubels uit de jaren 20 ingericht is en die plaats biedt voor twee volwassenen en eventueel een baby. Naast het antieke tweepersoonsbed en een eethoek biedt deze kamer een wastafel en televisie.
Vanuit deze kamer( die rond het jaar 1800 als de dorpskroeg functioneerde) loopt men naar de slaapzolder voor kinderen. Er staan 4 bedden, een radio installatie en een computer voor spelletjes (bij slecht weer?)

Vanuit de Maria kamer is er ook toegang tot het tweede huis. Hier wonen wij. Er is een werk/studeer kamer (waar vroeger ook de dorpskroeg zat), een badkamer met een antiek bad op pootjes en een slaapkamer geheel in stijl anno 1900 ingericht.

Buiten kan men tijdens het ontbijt van de ochtendzon op de veranda genieten. In de met muren afgeschermde voortuin kunnen ongestoord en veilig kinderen spelen of honden loslopen. De grote pergola, die op middeleeuwse natuurstenen staat, biedt genoeg ruimte voor een flinke groep mensen. Er kan in de buitenoven een heerlijk stuk vlees gebraden worden en men kan vanuit deze plek ongestoord van een adembenemend uitzicht over het land, de bergen en de boomgaard genieten.

Is men er in de zomer en nazomer, dan bieden de 30 verschillende fruitbomen een scala aan fruit. Zo uit de bomen! Plukken maar !!

Veel plezier bij het kennis maken met dit land en onze boeren hoeve!

Voor verdere vragen kunt u ons mailen via de mailbutton.
De boekingsvoorwaarden en tarieven kunt u
hier downloaden.

Boerderijverhuur