[./automn_index.html]
[mailto:info@hondjeuit.nl]
[./historie.html]
[./verhuur.html]
[./heilige_koe.html]
[./renovatie.html]
[./ons_huis.html]
[./route.html]
[./automn_index.html]
[./ons_huis.html]
[./bijkeuken.html]
[./keuken.html]
[./boomgaard.html]
[./jozef_kamer.html]
[./maria_kamer.html]
[./eetkamer.html]
[./entree.html]
[http://www.pixum.nl/viewalbum/?id=1862177]
[Web Creator] [LMSOFT]
Boomgaard
Het buitenleven
Deze landelijk gelegen boerderij is een prima plek om van de gezonde buitenlucht en rust te kunnen genieten. Het geheel omheinde buitenterrein van onze hoeve wordt door de verhoogde pergola verdeeld in een voortuin en een boomgaard. De voortuin grenst direct aan de gebouwen en is afgesloten met een middeleeuwse poort en vormt zo een intieme, met gras en bloeiende planten begroeide binnenruimte. Uw auto staat hier dan ook veilig op privé terrein. Hier staat ook een buitenpomp waaruit mineraalrijk bronwater met de hand kan worden opgepompt.

In de warme zomermaanden, maar ook in het vroege voorjaar vindt u hier beschutting op de tegen de eetzaal aangebouwde veranda. Zo kunt u hier bijvoorbeeld zeer comfortabel in de buitenlucht uw ontbijt nuttigen !

In de fietsenberging (nr. 40) vindt u naast 4 rijwielen en een parasol voor de zomer, ook haardhout voor de winter. Het zeer ruime verhoogde terras (pergola) biedt voldoende ruimte aan grotere groepen en is voorzien van vast meubilair en een buitenoven. Hier kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de tuinen en het huis. In de hete zomers kunt u hier gebruik maken van een buitendouche. Vanaf de pergola loopt u zo de boomgaard in. In april beginnen de paardebloemen de tuin te sieren en de bloesem van de fruitbomen loopt uit. De tuin telt nu zo aan 30 verschillende fruitbomen. De boomgaard is rondom met een hek afgeschermd.
Uw kinderen en huisdieren kunnen hier veilig spelen.
Het dorpsmeer, waar je als zwemmer in de hete zomers dankbaar gebruik van maakt, ligt op 15 minuten lopen van ons erf. Er mag helaas alleen door de plaatselijke vissers worden gevist!
Winter in Cermna kan behoorlijk wat sneeuw op leveren! In het jaar 2003 is de sneeuwval in maand december zo sterk geweest, dat het dorpje per auto drie dagen onbereikbaar was! Gelukkig komt dit er niet vaak voor.