[./automn_index.html]
[mailto:info@hondjeuit.nl]
[./historie.html]
[./verhuur.html]
[./heilige_koe.html]
[./renovatie.html]
[./ons_huis.html]
[./route.html]
[./automn_index.html]
[./ons_huis.html]
[./bijkeuken.html]
[./keuken.html]
[./boomgaard.html]
[./jozef_kamer.html]
[./maria_kamer.html]
[./eetkamer.html]
[./entree.html]
[http://www.pixum.nl/viewalbum/?id=1862177]
[Web Creator] [LMSOFT]
Eetkamer
De eetkamer
De eetkamer is gesitueerd in de voormalige koeien en paardenstal. De laatmiddeleeuwse bogen en dikke muren bieden in de zomer een heerlijke verkoeling en dragen er in de winter zorg voor dat de behaaglijke warmte van de houtkachel lang wordt vastgehouden.
De kasteelsfeer doet iedereen in vroegere tijden "belanden".Er is genoeg ruimte voor een comfortabel diner met kaarsen, zacht licht uit de antieke kroonluchters, warmte van de houtkachel en muziek uit de geplaatste
cd-wisselaar. Bovendien is dit de enige ruimte in huis, waar mag worden gerookt.

Men kan de chefkok in de keuken "in de gaten "houden en er kan gezellig over alle vakantie belevenissen gepraat worden. Op de grote tafel past ook een uitgevouwen Tsjechische landkaart om de routes naar de kastelen, bossen en middeleeuwse steden en plattelandse dorpjes te kunnen bepalen.

In de eetkamer hebben wij de voerbakken voor de dieren gerestaureerd . De rond het jaar 1900 geplaatste drinkmechanismen zijn nog goed te zien.
Men bereikt de eetkamer via de veranda. Op deze Veranda is het prima vertoeven met een klein groepje mensen, als het de zon erg fel schijnt of wanneer het zachtjes regent. Ook is het een perfecte plek voor het ontbijt !

Vanuit de eetkamer bereikt men via een vaste trap de grote slaapzolder. Hier staan 6 tweepersoons bedden in verschillende stijlen, met elk hun eigen geschiedenis.